BİZİ TAKİP EDİN
Dijital Arsiv 20 EKİM 2021 / 10:29

7. ULUSLARARASI BAKÜ KİTAP FUARI

AZERBAYCAN'IN BAŞKENTİNDE BULUŞTUK

Türkiye’den yayıncılarla 7. Bakü Uluslararası Kitap Fuarı için Azerbaycan’da bir araya geldik.  Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğinde ülkemizden 22 Yayınevi ve 4 bin’den fazla eser ziyaretçilerle buluştu.

6 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen açılış töreninde Türkiye ve Azerbaycan devlet yetkilileri de hazır bulundu. Türkiye’den gelen yayıncılar için ayrılan stantlar büyük ilgi gördü.

Bakü Kitap Fuarı ikinci gününde ortak projelerin oluşmasına fırsat sunacak Türkiye ve Azerbaycan Yayınevlerinin ikili görüşmeleri de gerçekleştirildi. Bakü Büyükelçimiz Cahit Bağcı‘nın yeni çıkan Yokuşun Çocukları kitabının imza günü renkli anlara sahne oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ve Genel Md. Yardımcısı Taner Beyoğlu yayıncılarımızı yalnız bırakmadı.

Fuara katılan tanıdık bir isim de Dr. Melike Günyüz oldu. Melike Günyüz; "Azerbaycan'da ve Türkiye'de Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı ve Yayınevlerinin Durumu" başlıklı oturumda bir konuşma yaptı.  

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenenKitap Fuarında tecrübeli yayıncılar aynı karede bulştu.