BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 20 EKİM 2021 / 10:08

AZERBAYCAN'IN BAŞKENTİ BAKÜ'DEYDİK

7. ULUSLARARASI BAKÜ KİTAP FUARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğinde Türkiye’den yayıncılarla 7. Bakü Uluslararası Kitap Fuarı için Azerbaycan’da biraraya geldik. Ziyaretçilerden olukça yoğun ilgi gören ülkemizden 22 Yayınevi ve 4 bin’den fazla eser BAKÜ'de kitapseverlerle buluştu.

6 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen açılış töreninde Türkiye ve Azerbaycan devlet yetkilileri de hazır bulundu. Her yaştan okurun ilgisini çeken fuar ziyaretçi trafiği açılıştan itibaren hiç eksilmedi. 

Bakü Kitap Fuarı ikinci gününde ortak projelerin oluşmasına fırsat sunacak Türkiye ve Azerbaycan Yayınevlerinin ikili görüşmeleri de gerçekleştirildi. Bakü Büyükelçimiz Cahit Bağcı‘nın yeni çıkan Yokuşun Çocukları kitabının imza günü renkli anlara sahne oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ve Genel Md. Yardımcısı Taner Beyoğlu yayıncılarımızı hiç yalnız bırakmadılar. 

Fuara katılan tanıdık bir isim de Dr. Melike Günyüz oldu. Melike Günyüz; "Azerbaycan'da ve Türkiye'de Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı ve Yayınevlerinin Durumu" başlıklı oturumda bir konuşma yaptı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 7. Uluslararası Bakü Kitap Fuarında tecrübeli yayıncılar aynı karede buluştu.
@bakubookfair
www.bakubookfair.az