BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 13 NİSAN 2022 / 16:10

GELENEKSEL İFTARDA YAYINCILAR BİR ARAYA GELDİ

Basın Yayın Birliği ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programı Cemile Sultan Korusunda gerçekleşti.

 
Ramazan’ın manevi iklimini hep birlikte solumak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek adına düzenlenen iftar programında, yayınevi temsilcileri ile sohbet etme imkânı bulurken gönül birlikteliğimizi güçlendirmenin mutluluğunu yaşadık.
 
 KYGM Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz, TDV Fuar Sorumlusu Murat Aydemir,  İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili İsrafil Kuralay,  YAYFED Başkanı Münir Üstün, TBYM Başkanı Mehmet Burhan Genç, Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu, TYB  İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, DEKMEB Başkanı Mustafa Altundal, YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy, yayıncı ve yazar dostlarımız ile çok sayıda misafir katıldı-kovid tedbirleri sebebiyle 2 yıllık aradan sonra yapılan bu ilk-iftarımıza.
 
Marmara Üniv. İlahiyat Camii İmam Hatibi Hasan Lütfi Ramazanoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının sunumunu BYB Koordinatörü Yavuz Selim Taştekne yaptı.
  
Yayıncılık sektörüne güç veren tüm paydaşlarla iki yıllık aradan sonra tekrar bir arada olmanın verdiği mutluğu dile getiren Yavuz Selim Taştekne, “Yeni krizler kapımızı çalacak olsa da "Çağları aşan söze" sahip bir tecrübenin takipçileri olarak henüz tüm sözlerimizi söylemedik. Daha söyleyecek çok sözümüz var” dedi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı iftar programının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TBYM Başkanı Mehmet Burhan Genç, katılan herkese saygı ve sevgilerini sunarak teşekkür etti. Konuşmasında iki yıldır özellikle yayıncıların yaşadığı zorluklara değinen Başkan Mehmet Burhan Genç, “Bir arada, birlik içinde olma zamanı. İnşallah bu tür toplantılar bunlara vesile olur. Ramazan ayının, bu sıkıntıların azalmasına ve geçmesine vesile olmasını umarım” dedi.
  

DEKMEB Başkanı Mustafa Altundal da konuşmasında; dünya yayıncılığın yaşadığı sorunlara değinerek kağıt ve matbaa fiyatlarının 2 ila 5 kat artış gösterdiği bir dönemde yayıncılık yapmanın zorluklarından bahsetti. Dünyanın yaşadığı bu krizi İnşallah hep beraber aşacağız temennisiyle bir araya gelmemize sebep olan dernek ve birlik yönetimlerine teşekkür etti.
 

Yapmış olduğu selamlama konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini sunarak sözlerine başlayan Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu Ramazan’ın iklimiyle bir araya gelmenin öneminden bahsederek, pek çok şeyin birlikte aşıldığını ve birlikteliğimizin sürdürülmesinin gerekliliğini belirtti.  Konuşmasını “daha iyi bir Türkiye, daha güzel bir dünya için hep beraber hareket edeceğiz.” Cümlesiyle tamamladı.
 
İstanbul gibi dünyanın sayılı bir kültür sanat şehrinin kültür müdürü olarak değerli yayıncıları, sevgi, saygı ve minnetle selamlayarak konuşmasına başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz; “Ülkemiz yayıncıları, yaptıkları yayıncılık faaliyetleri ile çok önemli değerlerimize hizmet ediyorlar. Hem inancımızın ve hem de medeniyetimizin kültür tasavvurunu ve değerlerini gerek ülkemize gerekse dünyaya yayma konusunda son yıllarda dünyanın en gelişmiş örneğini sergiliyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bütün desteğimizle, gücümüzle yanınızdayız. Allah emeğinizi zayi etmesin, gayretlerinizi bereketli kılsın” dedi.
 
 
İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili Dr. İsrafil Kuralay; Ramazan ayının bereket, mağfiret ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. Pandemi, covid, sosyal mesafe derken salgın yüzünden iki yıldır iftar programlarının yapılmadığını ve bu sofraların özlendiğini dile getirdi. İstanbul Ticaret Odası olarak yayıncılarla birlikte çalıştıklarını ifade ederek sözlerine devam eden İsrafil Kuralay, “hem Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği’ne hem de Basın Yayın Birliği Derneği’ne bu davetleri için çok teşekkür ediyorum. İTO olarak güzel bir dayanışma içerisinde hem meslek birliklerimizle hem de Bakanlıklarımızla koordineli ve iş birliği içerisinde güzel çalışmalara imza atıyoruz. En son Londra Kitap Fuarı'nda yayıncılarımızla beraberdik. Orada da güzel bir dayanışma örneği gösterdik” dedi.