BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 07 KASIM 2021 / 20:56

YAYFED YAYINCI MESLEK BİRLİKLERİ FEDERASYONU

6. OLAĞAN GENEL KURULU 6 KASIM 2021 TARİHİNDE YAPILDI

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu 6 Kasım 2021 tarihinde Cevahir Otel Kongre Salonunda gerçekleştirildi. Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu'nun da bir selamlama konuşması yaptığı Genel Kurul’da raporların okunmasından sonra yapılan oylama sonucu Münir Üstün tekrar YAYFED Genel Başkanı seçildi. Başkan Münir Üstün ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) 6. Olağan Genel Kurulu’nu Grand Cevahir Otel’de yaptı. Federasyon delegeleri ve çok sayıda misafirin yer aldığı Genel Kurul YAYFED Başkanı Münir Üstün’ün açış konuşmasıyla başladı.

YAYFED’in hayatı kitap olanlar tarafından kurulan bir federasyon olduğu vurgusuyla konuşmasına başlayan Münir Üstün “11 Yaşındayız ama, yazıyla başlayan insanlık tarihi kadar eski. Tarihin, medeniyetin, bilimin, ilmin, irfanın tam olarak, merkezindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki, dünya kendi etrafında döndüğünden daha çok, kitabın etrafında dönüyor” şeklinde konuşmasına devam etti.
 Geçtiğimiz Eylül ayında tüm zamanların üretim rekorunu kırdık. Bir ayda 63 milyon 65 bin 542 kitap ürettik. 2011 yılında, kurulduğumuz yıl, Türkiye’de 289 milyon olan kitap üretiliyordu. 2020 yılında bu sayıyı, 434 milyona yükseltmeyi birlikte başardık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 240 milyon ders kitabı ve 48 sayfaya kadar olan 300 milyon kitap, bahsettiğim verilere dahil değil.

Ortak Lisanslama, Kamuya Ödünç Verme, Özel Kopyalama Harcı, Ortak Veri Tabanı, Elektronik Kütüphane gibi projelerin tümünü Yayımcı Meslek Birlikleri ile birlikte YAYFED çatısı altında yürütme kararlığındayız. Bu sayede Yayımcılık sektörünün önünü açacak, yayımcılarımıza ve yazarlarımıza, çevirmenlerimize de yeni gelir imkânları sağlamış olacağız ve yeni dönemde enerjimizin büyük bir kısmını bu yöndeki planlarımızı hayata geçirmeye harcayacağız.

Yapılan oylama sonucunda Münir Üstün yeniden YAYFED Başkanı seçildi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:  Mehmet Burhan Genç, Emrah Kısakürek, Mustafa Doğru, Mustafa Aksoy, Mustafa Altundal, Ali Can, Hakan Tanıttıran, Erdal Karakaya ve Sinan Çam.