BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 03 ARALIK 2021 / 11:23

20. MİLLÎ EĞİTİM ŞURASI, EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN TOPLANDI

Dernek Başkanımız Mustafa Karagüllüoğlu; TBYM Başkanı Mehmet Burhan Genç, Türkyaybir Başkanı Kenan Kocatürk, Eğitim Yaybir Başkanı Ali Can ve İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Melike Günyüz ile 20. MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASINA katıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninin ardından 20. Milli Eğitim Şurası Divan Toplantısı dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında çalışmalarına başladı. 

Bu yıl “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN” başlığıyla, Millî Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olarak toplanan ve Eğitim ve Öğretimle ilgili konuları inceleyip  "Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek" için tavsiye kararları alan Milli Eğitim Şuası geniş bir katılımla yapıldı.

Şuranın ikinci gününde "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" olmak üzere 3 ihtisas komisyonunda çalışmalar yapıldı. 

Şura hazırlık çalışmaları kapsamında, "sura.meb.gov.tr" web adresi üzerinden öğretmen, öğrenci, veli, eğitim yöneticisi, sendika, vakıf, dernek, sanayi ve ticaret odaları gibi STK'lar ile üniversiteler gündemle ilgili tespit ve önerilerini iletti. Bu kapsamda, internet sitesine 32 bin 643 görüş geldi.