BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 22 EKİM 2019 / 13:36

YENİ İSTANBUL HAVALİMANI KÜTÜPHANE AÇILIŞI

Yeni İstanbul Havalimanı'nda bekleyen yolcular için kütüphane açıldı.

Yeni İstanbul Havalimanı'nda binlerce eser okurla buluşuyor.

İstanbul Havalimanı Kütüphanesi; Yüzlerce Nobel ödüllü eser, çocuk kitapları, yabancı dil ve edebiyat kitaplarının aralarında bulunduğu 2 bini aşkın eserle hizmete girdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılışını yaptığı kütüphane, yolcuların havaalanındaki vakitlerini okuyarak geçirmeleri ile dünyada bir ilke de imza attı. Kütüphane yoğun yolcu trafiğinin olduğu iç hatlarda hizmet veriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bekleyen yolcular kültürel dinlenme noktası olacak İstanbul Havalimanı Kütüphanesi'nde ilk etapta; 500 Nobel ödüllü, edebiyat, çocuk ve İngilizce eserler ile dergilerden oluşan toplam 2 bin 550 yayına ulaşabilecek.

Kütüphaneden üyelik koşulu ile yurtiçi yolcular kitap ödünç alabilecekler. Ödünç alınan kitaplar, Gelen Yolcu Bölümü'ndeki kitap iade kutusuna veya Türkiye'deki herhangi bir halk kütüphanesine teslim edilebilecek.

Okuma kültürüne ilişkin farkındalık oluşturmak isteyen Bakanlık, bu hizmeti ile kitaba kolay ulaşma bilincinin oluşturulmasını ve okuma alışkanlığının artırılarak, vatandaşların kütüphanelere yönlendirilmesini hedefliyor. Açış töreninde bir değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yolcuların beklerken okudukları kitapları, yanlarına alıp uçakta da okumaya devam edebileceklerini belirtti. Bakan Ersoy, Antalya uçuşunda okumak üzere kendisi de kütüphaneden bir kitap seçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İGA iş birliğinde hizmet sunacak olan kütüphane, 06.30-23.30 saatlerinde açık olacak. Kütüphanenin yer tahsisi ve altyapısı İGA tarafından sağlanıyor.