BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 05 AĞUSTOS 2019 / 17:26

TEMMUZ AYINDA TARİHİ REKOR

YAYFED verilerine göre Yayıncılık sektörü 2019 Temmuz ayında üretilen kitap sayısında tüm zamanların rekoruna imza attı.

2018 yılında Haziran ayında yapılacak genel seçimler sebebiyle kitap üretiminde mayıs ayından başlayan bir yavaşlama söz konusu olmuştu. Seçimlerin ardından iyileşme beklenirken ağustos ayında başlayan ekonomik dalgalanmalar ve döviz kurlarında yaşanan anormal hareketler sektörümüzü de ciddi manada negatif etkilemişti. Buna rağmen sektör 2018 yılını bir önceki yıla oranla sınırlı düzeyde bir büyüme ile kapattı. 2019 yılının ilk dört ayında yavaşlama eğilimi gerçekleşmiş, mayıs ayından itibaren tekrar yükselme süreci başlamıştı.

2019 Temmuz ayında yayıncılarımızın bandrol talebi 55.121.271 adet olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam bandrol alımlarında ulaşılmış en yüksek adettir. Yayıncılarımız, rekor seviyeyi elli üç milyon bandından elli beş milyon bandına çıkarmıştır. 2019 Temmuz ayındaki bandrol talebi önceki yılın Temmuz ayına göre %29 oranında artmıştır. Yayıncılık sektöründe haziran ve ekim ayları arasındaki dönemde eğitim kategorisindeki kitap üretimi daha baskın rol almaktadır. Yaşanan diğer sevindirici gelişme ise bu rekora ulaşılmasında kültür yayınları kategorisinde Temmuz ayında kitap üretiminin ciddi artışının etkili olmasıdır.