BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 28 EYLÜL 2017 / 12:52

Seul Kitap Fuarı

14-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin onur konuğu olarak yer aldığı Uluslararası Seul Kitap Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Moon Jae-In’in eşi Kim Jung Sook Hanımefendi gerçekleştirdi. Açılıştan sonra Türkiye standını ziyaret eden Kim Jung Sook Türk yayıncılardan bilgi aldı.

Fuar zarfında Türkiye standında yayıncılara yönelik kültürel faaliyetler, seminerler ve söyleşiler gerçekleştirildi. Fuara katılan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu Cumhurbaşkanının eşinin katılımının Türkiye’ye verilen önemin bir nişanesi olduğundan bahis açarak fuarın salt kitap fuarı olmayıp bunun ötesinde Türk kültürünün öğelerinin de sergilendiği, hediyelerin verildiği bir organizasyon olduğunu belirtti. Kore Savaşı gazilerinin Güney Kore’de yetimler için inşa ettikleri Ankara Okulu isimli okul ve yetimhane sergisinin özellikle ilgi çektiğini belirten Turşucu iki ülkenin yan yana gelmesinin telif ve çeviri piyasası için çeşitli gelişmelerin önünü açacak bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Yine Ankara Okulu sergisinin çektiği ilgiden söz açan Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu Cumhurbaşkanının eşi Kim Jung Sook’un serginin çok anlamlı ve iki ülke arasındaki dostluğun nişanesi olduğunu söylediğini belirtti.

Fuarın açılışına Türkiye Seul Büyükelçisi Aslan Hakal Okçal, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Melike Günyüz, Yayımcı Meslek Birlikleri Meslek Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfur Esen, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi üyeleri Erdal Cesar ve Halil Çelik, Basın Yayın Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Doğru, Genel Sekreteri Mustafa Karagüllüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulusal Yürütme Kurulu Üyesi Emrah Kısakürek de katıldı.

Fuar düzenlenen kültürel etkinliklerden, söyleşilerden sonra 18 Haziran’da sona erdi. 

ETİKETLER : Seul-Kitap-Fuari