BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 14 ARALIK 2015 / 15:59

DOHA KİTAP FUARI 2015

2-12 Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye'nin Onur Konuğu olduğu Doha Kitap Fuarı’na ülkemiz Türkiye Ulusal Standı ile katıldı ve katılımcı yayın evlerine stant içinde telif görüşmelerinin yapılması amacıyla özel bölümler ayrıldı. 

Fuarda katılımcı olan yayın evlerimizin uçuş ve konaklama giderleri Kültür Bakanlığımız tarafından karşılanırken. 8'i kültür 4'ü çocuk yayıncısı olmak üzere toplam 12 yayınevimiz ulusal stantta kendisine yer buldu. 2015 Katar-Türk yılı karşılıklı anlaşması gereğince Onur Konuğu olarak katıldığımız Uluslararası Doha Kitap Fuarı, yayıncılarımız açısından telif alış-verişleri, ikili görüşmeler ve etkinlikler anlamında verimli bir katılım olarak sona erdi. Frankfurt'ta büyük beğeni toplayan Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı anısına, 15 ülkede 8 farklı dilde kaleme alınmış yaklaşık 150 kitabın yer aldığı "Çanakkale Kitapları Sergisi" de Doha Kitap Fuarı boyunca bir kez daha sergilendi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'a yaptığı iki günlük resmi ziyaretin son durağı da, Doha Uluslararası Kitap Fuarı oldu. 

Erdoğan, Katar Kültür, Sanat ve Kültürel Miras Bakanı Hamad Bin Abdulaziz Al Kawari ile birlikte fuarın açılış kurdelesi ile üzerinde Türkiye ve Katar bayraklarının bulunduğu pastayı kesti.

Daha sonra stantları gezen Recep Tayyip Erdoğan, fuara katılanlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

ETİKETLER : DOHA-KITAP-FUARI-2015