BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 26 MART 2023 / 17:47

DEPREM BÖLGESİYLE DAYANIŞMA

BOYAMA KİTABI VE BOYA KALEMLERİNİ BÖLGEDE DAĞITTIK

Basyaybir-Basın Yayın Birliği Derneği, TBYM-Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, DEKMEB-Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği ve EYTED-Eğitim Yayıncıları ve Tedarikçileri Derneği üyelerimizin katkısıyla; depremzede çocukların rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak üzere ürettiğimiz boyama kitapları ve tedarik ettiğimiz boya kalemlerinden bir kısmını yerinde teslim etmek ve deprem sonrası faaliyetleri gözlemlemek üzere yola çıktık.


Deprem Bölgesi için üyelerimizin katkısıyla ürettiğimiz ilk 50.000 adetlik boyama kitabı ve boya kalemlerinin büyük bir kısmı KYGM-Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ayrıca TBYM Başkanı Mehmet Burhan Genç, Basyaybir Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu ve TBYM Yönetim Kurulu Üyesi Âdem Koşkulu ile birlikte bölgeye giderek Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı deprem bölgesi olan Adıyaman ilimizde ziyaret ettik.

Ahmet Misbah Demircan’dan depremzedelere yapılan hizmetler hakkında: Sosyal market, Beşpınar Gençlik Kültür ve Eğitim Kampı ve yapılan diğer çalışmaları dinledik. Çalışmaları bizzat yerinde görme imkânımız oldu. Devlet imkânları ile gönüllü kişi ve kuruluşların iyi bir koordinasyonla ne kadar verimli çalışmalar yaptığını ve etkili sonuçlar alındığını gözlemlemiş olduk.

Ziyaretlerimizin bir diğer durağı depremin merkezi Kahramanmaraş şehir merkezi ve Pazarcık ilçesi oldu. Kahramanmaraş’ta İşler Kitap Kırtasiye işletmecesi Arif Ceyhan’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Depremzede vatandaşlarımızın barındığı okul ve yurt ziyaretlerimizde yanımızda götürdüğümüz boyama kitapları ve kalemlerin dağıtımını gerçekleştirdik.

Paylaşım ve dayanışmada katkıda bulunan kurumlarımız, üyelerimiz ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

TBYM, BASYAYBİR, DEKMEB, EYTED