BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 25 NİSAN 2021 / 11:30

ÇOCUK YAYINCILARI BİR ARAYA GELDİ!

TURLA MEETINGS CHILDREN'S BOOKS RIGHTS FAIR ON 20-22 APRIL

TURLA MEETİNGS ÇOCUK KİTAPLARI TELİF FUARI ile ÇOCUK YAYINCILARI BİR ARAYA GELDİ!
 
TURLA Meetings, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, 20-22 Nisan 2021 tarihleri arasında çocuk kitabı yayıncılarını bir araya getirdi. 24 ülkeden 88 yayıncı 3 gün boyunca turlameetings.com web sitesi üzerinden telif görüşmeleri yaptı. Etkinlik dahilinde 200’e yakın görüşme yapıldı.

 
24 ülkeden 88 yayıncı TURLA Meetings Çocuk Kitapları Telif Fuarı’nda
TURLA 2021 yılı içerisindeki ilk etkinliğinde dünyanın dört köşesinden çocuk kitabı yayıncılarını ve telif ajanlarını 20 – 22 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşen özel bir programla turlameetings.com sitesinde bir araya getirdi. Program dahilinde 24 ülkeden 88 yayıncı üç gün boyunca, TURLA Meetings Çocuk Kitapları Hakları Fuarı; Türk yayıncılar ile uluslararası yayıncıların turlameetings.com web sitesinin sunduğu altyapı üzerinden telif görüşmeleri yapmasına, matchmaking etkinliklerinin düzenlenmesine ve çocuk yayıncılığı çerçevesinde özel etkinliklerin gerçekleştirilmesine imkân sağladı.
Çocuk Edebiyatında Multidisipliner İşbirlikleri Konuşuldu
Etklinlik dahilinde 21 Nisan 2021 saat 12.00’de “Çocuk Edebiyatında Multidisipliner İşbirlikleri” başlığıyla özel bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda TURLA Genel Koordinatörü Esra Ceceli’nin moderatörlüğünde Cambridge Üniversitesi’nden Karen Coats, Dar Asala Yayınevi’nden Shreen Kreidieh ve Sigma Yayınları’ndan David Simpson çocuk kitabı yayıncılığının salt yazar-okur düzleminin haricinde hangi alanlarla işbirliği içerisinde kitap üretimi gerçekleştirdiğini konuştular.
 
Türkiye’deki ilk uluslararası online yayıncılık platformu: TURLA Meetings
TURLA’nın (Turkish Literature Abroad) projesi olan TURLA Meetings; Basın Yayın Birliği tarafından hayata geçirilen dünyada yaşanan değişikliklere uyum sağlamış online telif görüşmeleri platformudur. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği TURLA Meetings, Türk yayıncıları uluslararası yayıncılık profesyonellerine tanıtıyor ve Türk yayıncıların online telif görüşmelerini gerçekleştirmesine imkan veriyor.

Türkiye’deki ilk uluslararası online yayıncılık platformu olan TURLA Meetings 17 – 19 Kasım 2020 tarihlerinde ilk kez gerçekleştirildi. Etkinliğe 38 ülkeden 142 yayıncı katıldı. Program boyunca yayıncılar birbirleriyle 500’e yakın B2B görüşme yaptı. Aynı zamanda sanal vitrinlerine 2243 kitap ve 139 yayın kataloğu ekledi.