BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 20 EKİM 2021 / 10:54

6. İSTANBUL ARAPÇA KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ

9-17 EKİM 2021 İSTANBUL FUAR MERKEZİ


"BİLGİYLE KANATLAN"

Uluslararası İstanbul Arapça Kitap ve Kültür Günleri "Bilgiyle Kanatlan" sloganıyla 9 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi -Yeşilköy'de kitapseverlerle buluştu.  

Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ve Arap Ülkeleri dışında gerçekleşen dünyanın en büyük Uluslararası Arapça Kitap Fuarı unvanına sahip "Uluslararası İstanbul Arapça Kitap ve Kültür Günleri" bu yıl altıncı kez ziyaretçilere kapılarını açtı.

9-17 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliği bu yıl 100.000 den fazla kitap sever ziyaret etti.  



Organizasyon süresince, ticari bağlantılar yanında; yazar ve akademisyenlerin katılımıyla, seminer, konferans, imza programları ayrıca çocuk oyun aktiviteleri gibi yüzlerce farklı etkinlik te yer aldı.


Tüm dünyayı etkileyen Kovid 19 salgını sebebiyle yaklaşık 2 yıl fuarlardan uzak duran kitap severler, fuarların yeniden açılmasıyla adeta stantlara akın ettiler. 'Arapça Kitap ve Kültür Günleri'; yayıncıların, okurların, yazarların, organizatörlerin  kısaca hepimizin yüzünü güldüren çok yoğun ilgiye mazhar oldu.