BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 11 EYLÜL 2023 / 13:23

2. Yayıncılık Yaz Okulu Büyük İlgi Gördü

Bu yıl ikincisi düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin erbakan Üniversitesinin hamiliğinde Sosyal İnovasyon Ajansı'nın yürütücülüğü ile gerçekleşti. Basın Yayın Birliği ve Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği'nin de destek verdiği projenin bu yılki teması "Çocuk ve İlk Gençlik Yayıncılığı" oldu.


Program 28 Ağustos 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Konya'da gerçekleşti. Ev sahipliğini Necmettin Erbakan Ünversitesi'nin yaptığı programa ilgi büyüktü. Program boyunca bir kitabın fikri aşamadn yayınlanmış bir esere dönüşünceye kadar uğradığı her bir durak uzman isimlerce ve her detayı ile ele alındı.

Düzenlenen seminerlerle Türkiye'nin dört bir yanından gelen, yayınclık sektöründe mesleki beceri kazanmak isteyen genç yetenekler sekörün tecrübeli isimleri ile bir araya gelme fırsatı buldu. Akademik danışmanlığını derneğimizin önceki dönem başkanlarından Melike Günyüz'ün yaptığı eğitimlerde Türkiye'de yayıncılık süreçlerinden başlamak üzere çocuk kitabı yayıncılığının dinamikleri, telif hakları, okuma kültürü, pazarlama ve satış organizasyonları ve baskı süreçleri gibi pekçok alana değinildi.