BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 23 MART 2022 / 15:13

YAYINCILIK FİKİR MARATONU

İSTANBUL'DA BİR İLK; FİKİR MARATONU - İDEATHON


Basın Yayın Birliği'nin paydaşı olduğu İstanbul Uluslararası Yayıncılık Haftası kapsamında Türkiye’nin yayıncılık alanındaki ilk "YAYINCILIK FİKİR MARATONU" İstanbul'da başladı.
Yeni fikir ve projelerini hayata geçirmek isteyen ekiplerin yarışacağı Yayıncılık Fikir Maratonuna (Publishing İdeathon) 50'den fazla ekip ve proje başvuru yaptı.  Etkinlik açılışında bir konuşma yapan Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu; Daha güçlü, girişimci ve yenilikçi bir yayın sektörüne katkı sağlanması amaçlanan Maratona başvuran ekiplere başarı dileklerini iletti. Başkan Karagüllüoğlu 'Yayıncılıkta yaşanan gelişmelerde uluslararası işbirliklerinin yanında yeni fikir ve projelerin önemine' de değindi.
Açılış programına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan; ülkemizin her geçen gün yayın sektöründe yeni ivmeler kat ettiğini ve sektörün inavasyonuna katkı sağlayacak tüm yeni fikir ve projeler gibi Yayıncılık Maratonununu da desteklediklerini açıkladı. Maratona başvuran ekipler ve projeleri içinden 10 tanesinin bu ilk Yayıncılık Maratonun'da kıyasıya rekabet edeceğinin altını çizen Bakan Yardımcısı Demircan, Bakanlık olarak yayın sektörüne desteklerinin her koşulda devam edeceğini ifade etti. Maratonda ödül kazanacak ilk üç projenin
 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılacağı 9 Mart'ta AKM’de düzenlenecek Gala Gecesi ve Ödül Töreninde sahneye çıkacaklarını söyledi. 

Açış konuşmalarından sonra Maratona katılan ekipler ve misafirlerle toplu fotoğraf çekimi yapıldı.