BİZİ TAKİP EDİN
Dijital Arsiv 20 OCAK 2022 / 11:40

ULUSLARARASI ÇEVİRİ ATÖLYELERİ TÜRKÇE-İSPANYOLCA/İTALYANCA/MACARCA

../SFolder/ckeditor/files/UluslararasiCeviri.pdf


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkçenin yazı dili birikiminin dünya dillerine, bu dillerde üretilen edebiyat eserlerinin ise Türkçeye daha nitelikli çevirilerle ulaştırılmasına katkı sağlanması amacıyla Uluslararası Edebi Çeviri Atölyeleri (ILTW) düzenlenmektedir. Bu sene 7-11 Mart 2022 tarihleri arasında İspanyolca, İtalyanca, Macarca dillerine yönelik olarak çeviri atölyeleri düzenlenecektir.

Edebi çeviri yapan çevirmenlerin katılacağı atölye çalışmaları boyunca alanında uzman çevirmen ve akademisyenlerden oluşan moderatörler kılavuzluğunda çevirmenlerin üzerinde çalıştıkları metinlerin tüm katılımcılar tarafından derinlemesine incelenmesi hedeflenmektedir. 5 gün sürecek Türkçe-İspanyolca/İtalyanca/Macarca Çeviri Atölyelerine katılmaya hak kazanan çevirmenlerin ulaşım, konaklama ve ağırlama giderleri Bakanlık tarafından karşılanacaktır.

En az bir (1) yayınlanmış edebi çevirisi bulunan çevirmenlerin başvurabileceği Türkçe-İspanyolca/İtalyanca/Macarca Çeviri Atölyeleri duyuru ve başvuru metnine (ekte yer almakta olup)  "https://iltw.ktb.gov.tr//"  web sitesinden de ulaşılabilmektedir.