BİZİ TAKİP EDİN
Basın 01 OCAK 2017 / 00:00

Yaşar Kemal in Vefatı Üzerine Basın Açıklaması

Basın Yayın Birliği (BYB) Derneği Başkanı Münir Üstün, BYB Yönetim Kurulu adına Yaşar Kemal’in vefatı üzerine bir açıklama yaptı. BYB Başkanı Münir Üstün’ün açıklaması:

14 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yaşar Kemal’in o tarihten beri tedavi gördüğü hastaneden vefat haberi geldi.

Üzüldük.

Hüzünlendik.

Kederlendik.

İnsanı kalbinin derinlerinden kavrayan anlatımıyla kültür edebiyat dünyamızın büyük ustası ve ulu çınarı vasfını kaleminin hakkıyla bizzat kazanmıştı. Yaşadığı coğrafyanın taşından, toprağından, havasından, suyundan, dikeninden, ağacından, tek tek insanlarından ve dengbejlerinden beslendi; onları eserlerinde uzun uzun anlatarak onlara borcunu ödedi.

Borçsuz ayrıldı aramızdan. Tesellimiz budur.

1943’te bir folklor derlemesi olan ilk kitabı Ağıtlar’dan bu yana onlarca esere hayat vermiş, bu toprakların sesini ünlemiş, derdini dile getirmiş edebiyatımızın ulu çınarını bugün itibarıyla ötelere uğurluyoruz. Kalanlara onun sahip çıktığı insani duyarlılıkları takip etme bilinci ve vefatıyla yüreklerimizde hissettiğimiz kedere dayanma sabrı temenni ediyoruz.

Allah rahmet eylesin.

ADRES
Acıbadem, Gayretli Sokak N. 20 D.4 K1, Üsküdar, İstanbul
TELEFON
+90 (216) 325 1982
E-BÜLTEN Haber Bültenimize Kaydolun!