BİZİ TAKİP EDİN
22 AĞUSTOS 2015 / 12:06

2023'e Doğru Kültür Politikaları Raporu Basına Tanıtıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Araştırmalar ve Yayın Komisyonu tarafından hazırlanan "2023'e Doğru Kültür Politikaları " konulu raporun sunumu MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirdi. Programa, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı Dr. Melike Günyüz, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Nail Olpak, “MÜSİAD olarak, kuruluşumuzdan itibaren, binlerce etkinlik düzenledik. Her biri ülkemizin ihtiyacına yönelik hizmetlerdir. Bu faaliyetlerimiz içinde, en çok iftihar ettiğimiz konuların başında, entelektüel altyapımızı oluşturan raporlar gelmektedir” dedi. 


‘Raporda Analitik Değerlendirmeler ve Politika Önerileri Bulunuyor’

Rapor hakkında sunum yapan Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci, kültür alanında Türkiye’de akademik olarak yapılan çalışmaların az ve yetersiz olduğunu söyledi. Kültürün çok geniş bir konu olduğunu belirten Kireçci, rapor çalışması sırasında bir çok alana raporun dağılmaması için değinilmediğini ifade etti. 

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Araştırma Yayın Komisyonu Başkanı Dr. Melike Günyüz, “Birçok değişim ve dönüşümün yaşandığı günümüz Türkiye’sinde bizler acaba Kültür Politikalarının üretilmesi konusunda acaba bizler neler yapabiliriz sorusuna cevaplar aramaya çalıştık. Bu çalışmanın nasıl yapılabileceği konusunda kendi aramızda tartışırken aslında çok kolay olmayan bir alana girmediğimizin bu kadar geniş bir perspektifin ve bütün hayatı içine alan bir konuda çalışma yapacak uzmanlarımızın o kadarda çok olmadığını gördük. Tam bu noktada Akif Hocayla karşılaştık, bu konuyu kendisiyle de tartıştık” dedi.