BİZİ TAKİP EDİN
FAALIYETLER 22 NİSAN 2024 / 12:52

Yayıncılık Sorunları Başlıklı Toplantımızı Gerçekleştirdik

Basın Yayın Birliği, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Türkiye Yayıncılar Birliği ve YAYFED öncülüğünde 22 Nisan 2024 Pazartesi günü Rami Kütüphanesi’nde “Yayıncılık Sorunları” Başlıklı bir toplantı düzenlendi. Toplantı Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Mehmet Burhan Genç, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, YAYBİR Meslek Birliği Başkanı Ali Can, Ders ve Kültür Kitapları Meslek Birliği Başkanı Mustafa Altundal veYAYFED Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün’ün moderatörlüğünde gerçekleşti.

5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılması gereken değişiklikler, korsan kitapla mücadele önerileri, toplu lisanslama faaliyetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, yapay zekanın telif hakları alanındaki etkileri, telif farkındalığı ve bilinçlendirme çalışmaları gibi konu başlıkları ele alındı. Katılan yayıncıların öneri ve yorumları dinlenerek gerçekçi ve ivedi adımlar atmak için meslek birlikleri, devlet kurumları, yayınevi temsilcileri ve yazarların birlikte hareket etmesine olanak sağlayacak adımlar tartışıldı.  

Dijital Korsan’la mücadelede gelinen nokta ve atılabilecek muhtelif adımlar, okuyucunun kitaba ulaşımını kolaylaştırılacak çalışmalar, toplu alımları motive edecek faaliyetler ele alındı. Bu bağlamda Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgi diğer bakanlık ve başkanlıklarla meslek birliklerinin yürütebileceği süreç ve muhteva istişare edildi.