BİZİ TAKİP EDİN
Haberler 28 EYLÜL 2017 / 12:28

YAYFED Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği, Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği ve Eğitim Yayıncıları Meslek Birliği’nden müteşekkil Yayıncı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) 4. Olağan Genel Kurulunu 20 Mayıs 2017 tarihinde Armada Hotel’de gerçekleştirdi. Genel kurul sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Görevli Uzman Yardımcısı Ahmet Yener Koçak da hazır bulundu.

Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun selamlama konuşmasından sonra Yönetim Faaliyet Raporu, Mali Rapor, Denetim Kurulu Raporu, Haysiyet Kurulu ve Bilim Teknik Kurulu raporları okunup tüzüğe yönelik değişiklik teklifleri kabul edilip 2017-2019 dönemine ait tahmini bütçe ibra edildi.

Yapılan seçimle birlikte Münir Üstün, Erdal Karakaya, Murat Köse, Celal Musaoğlu, Mehmet Burhan Genç, K. Emrah Özpirinççi, Mustafa Karagüllüoğlu, Hakan Tanıttıran ve M. Ali Çalışkan Yönetim Kurulu’na; Gazi Altun, Mustafa Aksoy, Üzeyir Yıldırım ve Ali Can Denetim Kurulu’na; Mehmet Kahraman, Hande Demirtaş, Mustafa Çakır ve Durali Karapınar Haysiyet Kurulu’na; Yavuz Yaman, Oytun Çetin, İsmail Tekten ve Seda Alpegemen Teknik Bilim Kurulu’na seçildi.

Seçim akabinde Celal Musaoğlu eğitim yayınlarının yayıncılık için önemi ve FSEK kanunu; Metin Celal korsanla mücadele için meslek birliklerinin ekonomik olarak güçlendirilmesi gerektiği; Ali Can kaynak kitaplarla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri; Koray Seçkin korsanla mücadelenin önemi; Hakan Tanıttıran FSEK kanunu ile ilgili yapılacak ortak çalışmaların önemi; Muharrem Kaşıtoğlu sektördeki birliğin sorunların çözümündeki önemi; Nezih Başgelen dijital korsanla mücadele hakkında konuşmalar yaptı. Genel Kurul Münir Üstün’ün yeni Yönetim Kurulu adına yaptığı teşekkür konuşmasından sonra nihayet buldu.